اسباببازی کودکان، نکاتی برای والدین
کودکان یکی از بزرگترین علایقشان، علاقه به اسباببازیهایی است که دارند. اما برخی از اوقات اسباببازیهایشان را خراب میکنند، و یا حتی عصبانی میشوند و میشکانند، و این عمل باعث ناراحتی پدر و مادر میشود، و پدر و مادر، هر چند وقت یکبار تعداد زیادی اسباببازی را به سطل آشغال میاندازند، و مجبور به خرید اسباببازیهای جدید میشوند.
اما در مورد خرید اسباببازی و استفادهی درست از آن و نوع برخورد با فرزندانی که اسباببازیهایشان را خراب میکنند، به چند نکته باید توجه کرد.
نکات مهم در مورد اسباببازی
۱- قبول کنیم که فرزند ما سنی ندارد و بسیاری از این کارها را بر طبق اقتضای سنش انجام میدهد
به این معنا که کودک اصلا عصبانی نیست، اما تا به اسباببازی میرسد، شروع میکند به خراب کردن اسباببازی. مهم است که ما اقتضای سن فرزندمان را بدانیم، و اگر بر طبق اقتضای سنش رفتار کنیم، او را تنبیه نکنیم. کودک چون دوست دارد همه چیز را تجربه کند و حس کند، همه چیز را بههم میریزد، اسباببازیها را خراب میکند، این قضیه نباید با عث ناراحتی پدر و مادر بشود.
۲- اسباببازیهای زیاد برایش نخرید، حتی اگر وضع مالی خوبی دارید
برخی از والدین فکر میکنند که پدر و مادر خوب یعنی،پدر و مادری که همهی امکانات را در اختیار فرزندان خود قرار دهند،و این تفکر اشتباه است. شما حتی اگر وضع مالی خوبی دارید، همه چیز را در اختیار فرزندتان قرار ندهید، تا همه چیز برای او بیارزش شود. وقتی تعداد اسباببازیها زیاد شد و وقتی شما هر اسباببازی که خراب شد، یک اسباببازی برای او خریدید، دیگر دلیلی ندارد که فرزند شما اسباببازیهایش را سالم نگه دارد.
۳- اگر امکان دارد اسباببازیهایی که خراب شده را با کمک خودش تعمیر کنید
از این طریق فرزند شما یاد میگیرد که در زندگی آینده هر چیزی که خراب شد را دور نیاندازد، بلکه راهی پیدا کند تا از همان هم استفاده کند و هم متوجه میشود که اگر اسباببازیهایش را خراب کند باید زحمت درست شدنش را بکشد و هم خود این کار یک تفریح برای فرزندتان است.
۴-اگر از روی عصبانیت اسباببازیهایش را خراب کرد، اصلا دعوایش نکنید
بلکه اگر پول توجیبی به او میدهید، مقداری از پول توجیبی او را کم کنید، و از این پول برایش اسباببازی جدید بخرید،
و یا اگر پولی ندارد، از او بخواهید که کاری را برای شما انجام دهد و بابت آن زحمت، برایش اسباببازی جدید بخرید.
منبع: ویرگول