اسباببازی کودکان، چه تاثیراتی بر تربیتشان دار
کودک در هر سنی باید انواع اسباببازی مخصوص آن سن را تجربه کند زیرا مرحلههایی که کودک آن را تجربه میکند با اسباببازی کودک کاملتر میشود مثلا زمانی که کودک در مرحلهی دهانی است باید اسباببازیها طوری باشد که به شناخت کودک با خوردن ولمس توسط دهان کمک کند و جوری باشد که برای سلامتی کودک خطر نداشته باشد.
اسباببازی داری رنگ و غیر بهداشتی نباشد و یا دارای قطعات ریز نباشد یا زمانی که کودک در مرحلهی حسی و حرکتیست، باید اسباببازیهای متناسب با آن سن را تجربه کند تا به پشت سر گذاشتن موفق آن مرحله کمک کند، چرا که بازی در رشد کودک بسیار موثر است و حتی قسمتی از روانشناسی را به بازی درمانی اختصاص دادهاند.
در بازی درمانی مربی یا مشاور سعی دارد رفتار اشتباه کودک را به صورت غیرمستقیم اصلاح کند و این کار در حین بازی و نوع بازی کردن صورت میگیرد.
اسباببازی استاندارد کودک
اکثر اسباببازیهای استاندارد ردهی سنی قابل استفادهی کودک را بر روی جعبهی آن درج کرده، در صورت عدمآگاهی از نوع و انتخاب اسباببازی مفید میتوان به آنها توجه کرد. گاهی والدین و یا اقوام نزدیک مثلا میخواهند به کودک لطف کرده و اورا بدون آگاهی و شناخت از اسباببازی غرق در وسایل بازی کنند، اما این کار کاملا اشتباه است، زیرا ضمن اینکه کودک تنوعطلب و زیادهخواه میشود، از خلاقیتش کم میشود، چرا که کودک میتواند زمان زیادی را به یک اسباببازی بپردازد به مهارت حل مسئله و خلاقیت دست پیدا میکند و متوجه میشود با یک وسیله چطور میتواند زمان زیادی سرگرم بود. کودکی که بتواند در کودکی خلاقیت و حل مسئله را تجربه کند و آموزش ببیند بهتر میتواند در بزرگسالی با مشکلات روبهرو شود، بهتر میتواند صبر کند و بهتر میتواند راه حل درست را انتخاب کند.
مضرات بازی با اسباببازی برای کودک
پس همانطور که اسباببازی و نوع بازی میتواند برای کودکان بسیار مفید باشد به همانصورت هم میتواند خطرآفرین و مضر باشد. هرچه اتاق کودک را پر از اسباببازی کنید، تمرکز کودک کم میشود، نمیتواند به یک وسیله متمرکز شود. پس دچار آشفتگی فکر و عدم تمرکز میشود و تربیت کودک زیر شش سال آنقدر اهمیت دارد که روانشناسان میگویند بیشتر شخصیت کودک در بزرگسالی حاصل تربیت کودک است. اگر فرزند شما خیلی اسباببازی دارد و به آنها توجه نمیکند، بهتر است اسباببازیهایش را قسمت کرده و کمکم به اون نشان دهید و مقداری از اسباببازیهایش را در جایی پنهان کنید تا فراموش کند یا وقتی به او میدهید بعد از مدتی ذوق داشته باشد، پس اگر هم کودک زیاد اسباببازی برایش تهیه شده، بهتر است آرام آرام و کم کم با آنها بازی کند.
طی تحقیق پژوهشگران دانشگاه Toledo در اوهایو Ohio در ایالات متحده آمریکا، ۳۶که بر کودک نوپا صورت گرفت، به مدت نیم ساعت تا یک ساعت کودکان با چهار و یا شانزده اسباببازی در اتاق بازی کردند و نتیجه این تحقیق بسیار جالب بود که کودکانی که اسباببازیهای بیشماری دارند، پریشانترهستند و از بازی لذت نمیبرند.
مبع: توتفرنگی