انتخاب یک اسباب‌بازی ایمن

اسباب‌بازی‌ها یکی از بخش‌های مهم و سرگرم‌کننده‌ی رشد هر کودک است. اما باید به این نکته توجه داشت که هرساله، بسیاری از کودکان در بخش‌های اورژانس بیمارستان به دلیل صدمات مربوط به اسباب‌بازی تحت درمان قرار می‌گیرند. یکی از شایع‌ترین خطرات برای کودکان زیر سه سال، خطر خفگی می‌باشد، زیرا بیشتر کودکان تمایل دارند اسباب‌بازی‌ها را در دهان بگذارند. امروزه تولیدکنندگان اسباب‌بازی بیشتر تولیدات خود را براساس گروه‌های سنی کودکان طبق دستورالعمل‌ها، برچسب‌گذاری می‌کنند. مهم‌ترین کاری که والدین در این راستا می‌توانند انجام دهند، (به‌خصوص برای کودکان کم سن‌وسال‌تر) این است که بر بازی‌های کودکان‌شان نظارت داشته باشند.

دستورالعمل‌های اسباب‌بازی
در این‌جا چند دستورالعمل کلی برای خرید اسباب‌بازی آورده شده است:
اسباب‌بازی‌هایی که با پارچه درست شده‌اند، باید در برابر شعله مقاومت داشته باشند و با عنوان مقاومت در برابر شعله برچسب گذاری شوند. یعنی از به کار بردن مواد قابل اشتعال در اسباب‌بازی‌ها خودداری شود.
اسباب‌بازی‌های پر شده از پوشال و کاغذ و پشم و … مانند عروسک‌ها باید قابل شست‌وشو باشند.
در اسباب‌بازی‌های رنگ شده، باید از رنگ بدون سرب یا از رنگ‌هایی که از استاندارد مواد غذایی پیروی می‌کنند، استفاده شود.
مواد رنگی باید غیرسمی باشند.
روی بسته‌بندی مدادها و رنگ‌ها، باید عبارت ASTM D-4236 درج شده باشد، با این معنی که آن‌ها توسط انجمن نظارت بر اسباب‌بازی، آزمایش و ارزیابی شده‌اند.
اسباب‌بازی‌های قدیمی‌تر را دور بیاندازید، زیرا ممکن است معیارهای ایمنی جدید برای اسباب‌بازی را رعایت نکرده باشند.
مطمئن شوید صدای یک اسبا‌ب‌بازی برای کودک شما از حد معمول و استاندارد بلندتر نیست.
سروصدای بعضی ازاسباب‌بازی‌ها، مثل جغجغه‌ها و یا اسباب‌بازی‌های الکترونیکی و موزیکال که می‌توانند صداهای گوش‌خراشی ایجاد کنند، باعث آسیب رساندن به گوش می‌شوند، خصوصا اگر آن‌ها مستقیما با گوش کودک در تماس باشند.
اسباب‌بازی‌های مناسب با سن کودکان
برچسب‌های مخصوص سن‌و‌سال را روی یک اسباب‌بازی بخوانید تا مطمئن شوید که اسباب‌بازی برای سن کودک شما مناسب است. دستورالعمل‌های منتشر شده توسط شورای نظارت بر اسباب‌بازی و سایر دستورالعمل‌های مرتبط می‌توانند به شما در تصمیم‌گیری برای خرید یک اسباب‌بازی کمک کند. برای خرید یک اسباب‌بازی حتما عادات، رفتار و خلق‌و‌خوی کودک‌تان را مدنظر قرار دهید. کودکی که در مقایسه با هم سن‌و‌سال‌های خود بزرگ‌تر می‌نماید، نباید از اسباب‌بازی‌های مخصوص کودکان بزرگ‌تر استفاده کند. اسباب‌بازی‌های متناسب با سن کودک‌تان با توجه به عوامل ایمنی و نه هوش و بلوغ آن‌ها تعیین می‌شوند.
ایمن نگه‌داشتن اسباب‌بازی‌ها در خانه
بعد از خرید اسباب‌بازی‌هایی که ایمنی مناسب دارند، باید مطمئن شوید کودک‌تان می‌داند که چگونه از اسباب‌بازی استفاده کند. بهترین راه برای انجام این کار، نظارت بر کودک‌تان هنگام بازی با اسباب‌بازی‌هاست و این به کودک‌تان یاد می‌دهد که چگونه در حین بازی کردن، با اسباب‌بازی‌ها مسئولانه رفتار کند.
آن‌چه که والدین باید بدانند و انجام دهند:
به کودکان بیاموزند که چگونه اسباب‌بازی‌هایشان را جمع کنند.
به‌طور مرتب اسباب‌بازی‌ها را بررسی کنند تا مطمئن شوند که که آن‌ها شکسته یا غیرقابل استفاده نباشند.
اسباب‌بازی‌های چوبی باید کاملا صاف و صیقل باشند و تراشه و شکاف نداشته باشند.
دوچرخه‌ها نباید زنگ‌زدگی داشته باشند.
اسباب‌بازی‌های پر شده نباید پارگی داشته باشند و یا به‌گونه‌ای نباشد که اجزای آن قابل جدا شدن باشد.
اسباب‌بازی‌های شکسته را دور ریخته یا بلافاصله آن‌ها را تعمیر کنید.
زمانی که از اسباب‌بازی‌ها استفاده نمی‌کنید، آن‌ها را در فضای باز قرار ندهید که در معرض باران و برف قرار گیرند.
‌اسباب‌بازی‌ها را تمیز نگاه دارید: بعضی اسباب‌بازی‌های پلاستیکی را می‌توان در ماشین ظرف‌شویی تمیز کرد، اما ابتدا دستورالعمل‌های سازنده‌ی اسباب‌بازی را مطالعه کنید، راه دیگر برای تمیز کردن اسباب‌بازی‌ها مخلوط کردن صابون ضدباکتری یامواد شوینده با آب داغ و جوش در یک بطری‌ست که از آن برای اسپری کردن روی اسباب‌بازی استفاده می‌شود و سپس آن‌ها را کاملا شستشو دهید.
اسباب‌بازی‌های ناامن
برای اطلاع از جدیدترین اطلاعات در مورد یک اسباب‌بازی به وب سایت شورای نظارت بر اسباب‌بازی‌ها مراجعه کرده و یا با شماره‌تلفن آن‌ها تماس بگیرید.
و در آخر اگر به ناامن بودن یک اسباب‌بازی شک دارید، جانب احتیاط را نگاه دارید و اجازه ندهید که کودک‌تان با آن اسباب‌بازی، بازی کند و آن را گزارش دهید.

نویسنده:  دکترکیت ام کرون

مترجم: میترا امجدی

محصولات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *