بررسی ایمنی اسباببازیهای استفاده شده و یا قدیمی
خرید اسباببازیهای استفاده شده و یا پذیرفتن اسباببازیهای دست دوم از فامیل و دوستان، در همان لحظهی اول، ممکن است ایدهی خوبی برای والدین از جهت صرفهجویی مالی باشد. اما اگر قصد دارید این اسباببازیها را به کودکتان بدهید، باید هوشیار باشید و از لحاظ ایمنی، اسباببازی را بررسی کنید.
قانون و اسباببازیهای دست دوم
مقررات ایمنی اسباببازیها، برای کلیه تولیدکنندگان، واردکنندگان، خردهفروشان و سایر تامینکنندگان اسباببازیهای دست دوم اعمال میشود. در حقیقت این قانون برای تمام کسانی که در صنعت اسباببازی کاری انجام میدهند، وجود دارد. این بدان معناست که اگر شما یک اسباببازی دست دوم از فروشندهای معتبر خریدید، میتوانید انتظار ایمن بودن آن اسباببازی را داشته باشید، حتی اگر خیلی قدیمی باشد. از هر اسباببازیای که به شما هدیه داده میشود، استاده نکنید یا گول اسباببازیهایی که با قیمت پایین فروخته میشوند را نخورید. چون صنعت اسباببازی برای تولیدکنندگان و فروشندگان یک تجارت محسوب میشود و ممکن است ایمنی مربوط به اسباببازیها در آن رعایت نشده باشد. این بدان معناست که بیشتر اسباببازیهای دست دوم ایمنی مربوط به اسباببازیها را ندارند و شما باید در این زمینه هوشیار باشید.
بررسی و مشکلات مربوط به ایمنی اسباببازیهای دست دوم
وقتی یک اسباببازی دست دوم به شما پیشنهاد داده شد، ابتدا بپرسید که چند سال از تولید آن گذشته است. هرگز یک اسباببازی دست دوم را از فروشگاه و یا فروشندهای که در مورد آن اطلاعات ندارد، نخرید. زیرا ممکن است خیلی قدیمی باشد و ایمنی مربوط به اسباببازیهای جدید در آن رعایت نشده باشد. اگر بر روی اسباببازی نشان CE وجود داشته باشد یعنی آن اسباببازی احتمالا از قوانین جدید ایمنی پیروی میکند اما باز هم باید احتیاط کنید. اسباببازی را به دقت بررسی کنید که شکسته وفرسوده نباشد و یا تکههایی از آن به هم وصل نشده باشد. آیا قطعات ریز به کار رفته در اسباببازی سست است؟ آیا مو وخز به کار رفته در آن به راحتی کنده میشود؟ آیا درزهای اسباببازی به خوبی دوخته شده است؟
بررسی اسباببازیهای دست دوم از لحاظ تناسب سن
وقتی یک اسباببازی دست دوم را انتخاب میکنید، اگر از لحاظ ایمنی مشکلی نداشت، تناسب آن با سن کودکتان را بررسی کنید. اگر بر روی آن برچسبی وجود نداشت، یعنی آن اسباببازی مناسب سن کودکان خردسال نمیباشد. بعضی اسباببازیها مناسب کودکان زیر سه سال نیست و حتی اگر برچسب آن جدا شده باشد، باز هم نمیتوانید در این مورد مطمئن باشید. اگر در اسباببازی از قطعات ریز استفاده شده است، آن اسباببازی را فراموش کنید. در حقیقت وقتی دنبال اسباببازی برای کودکان زیر سه سال هستید، بهتر است همهی اسباببازیهای دست دوم را فراموش کنید، مگر اینکه در مورد تناسب سن آن با کودکتان مطمئن باشید.
بررسی ایمنی اسباببازیهای استفاده شده و دست دوم
این نکته بسیار مهم است: قبل از اینکه اسباببازی را به کودکتان بدهید، آن را بررسی کنید. تمام قسمتهای اسباب بازی را بررسی کنید که شکستگی و فرسودگی نداشته باشد. اسباببازیهای قبلی کودکتان را همیشه بررسی کنید، چون احتمال شکستگی در اسباببازیها زیاد است. اگر اسباببازی مشکلی داشت که قابل تعمیر کردن بود، حتما آن را تعمیر کنید. اگر قابل تعمیر کردن نبود، آن را دور بیاندازید. اسباببازیهای باتری دار را از لحاظ فاسد شدن باتری همیشه بررسی کنید. اسباببازیهای فضای باز را از لحاظ زنگزدگی، اتصالات سست و یا سایر مناطق بررسی کنید.
منبع: www.toysadvice.co.uk
مترجم: میترا امجدی

دانشآموختهی حقوق و همچنین ریاضیات کاربردی
وکیل دادگستری هستم، اما دغدغهام تئاتر است. کارم را با بازیگری تئاتر آغاز کردهام، اما تجربهی کارگردانی نیز دارم. در سالهای اخیر در حوزهی تئاتر کودک و نیز صنعت اسباببازی هم با گروهی از دوستانم فعالیت میکنم که طراحی اپلیکیشنی ویژهی تئاتر کودک و نوجوان، و نیز پایگاههایی برای معرفی جهان اسباببازی به عموم والدین، از آن جمله بوده است.
سی و سه سال دارم و هماینک دبیر تحریریهی پایگاه خبری اسباببازیها و دبیر محتوایی اپلیکیشن “نماشک” هستم که بهزودی رونمایی خواهد شد.