چگونه اسباببازیها به مهارتهای زبانی و خواندن کودکان کمک میکنند؟
کل نکتهی بازی کردن برای کودکان، یادگیریست. آنها ممکن است این را درک نکنند، اما وقتی بلوکهای چوبی را به هم می چسبانند و یا با لگو یک برج درست میکنند، در واقع در حال یادگیری و پیشرفت از طریق بازی کردن هستند. در عین حال، مهارتهای حرکتی، منطق، قدرت استدلال و زبانشان، توسعه پیدا میکند. شما به عنوان والدین، باید به آنها اسباببازیهای آموزشی بدهید که باعث تحریک همهی این تواناییها شود. شما با دادن اسباببازیهای آموزشی به کودکتان، میتوانید مهارتهای زبان و خواندنشان را تقویت کنید و این فقط دو مهارت بین مهارتهای دیگریست که با کمک این اسباببازیها در کودکتان تقویت میشود.
اسباببازیهای آموزشی نوزادان – تقویت گفتار در نوزادان
بیشتر اسباببازیها برای تقویت مهارتهای شنوایی و بینایی کودکان ساخته شدهاند. نوزادان وقتی حرف نمیزنند و نمیتوانند ارتباط کلامی برقرار کنند، از خودشان آوا و صداهایی درمیآورند. اسباببازیهای آموزشی به آنها کمک میکند در این دوره از رشد، اعتماد به نفسشان قویتر شود و برای ارتباط کلامی بیشتر تلاش کنند.
اینکه برای کودکتان کتاب بخوانید، بسیار برای آنها لذتبخش است. این کار باعث میشود تمرکز کودکتان بیشتر شود و با زبان و ارتباط با آن آشنا میشود. برای این کار میتوانید از کتابهای پارچهای که تصاویر و رنگهای روشنی دارند، استفاده کنید. خواندن کلمات به یادگیری ریتم و و دلپذیر شدن زبان کمک میکند.
کودکان نوپا و پیشدبستانی
کودکان نوپا هر روز چیزهای بیشتری یاد میگیرند، کلمات در ذهن آنها معنادارتر است. پیشرفت گفتار در این سن شروع میشود. در ابتدا، کودکتان فقط چند کلمه را میداند، اما رفتهرفته وسعت کلمات او بالا میرود و برای حرف زدن انتخابهای بیشتری از کلمات دارد.
اسباببازیهای آموزشیای که به مهارتهای زبانی کودکان نوپا کمک میکند، اسباببازیهایی هستند که باعث تحریک بیشتر از یک حس در آنها میشود. بلوکهای حروف الفبا و معماهای ساده از این دست اسباببازیها هستند. به کودک نوپای خود کمک کنید که بلوکها را کنار هم بچیند و یا یک کلمه هرچند بیمعنی با حروف الفبا بسازد. او حروف الفبا را با آوای آن حرف بههم پیوند میدهد.
میتوانید از اسباببازیهای الکترونیکی هم استفاده کنید. لازم نیست حتمن از اسباببازی الکترونیکی پیچیدهای استفاده کنید، همین که بتواند صدای کودک را ضبط و پخش کند، کافیست. این اسباببازیها برای او سرگرم کننده هم هستند. هرچند صحبت کردن با او خودش بهترین گزینه است.
برای پیشدبستانیها بهتر است از اسباببازیهای آموزشیای استفاده کنید که مهارت خواندن را در آنها تقویت میکند. بازیهای کلمهای که به کودکان کمک میکند یک تصویر را با حروف مختلف هجی کند. همچنین باعث میشود کودک بتواند کلمات نوشتاری را به اشیا مختلف مرتبط کند.
اسباببازیهای نقشآفرینی هم میتواند به کودکان نوپا کمک کند. به کودکتان بیاموزید که با بازی با لوازم پزشکی، لوازم آتشنشانی، پوشیدن لباس، (یا شخصیتهای کارتونی مورد علاقهاش) و بازی با اسباببازیهای مختلف، نقشهای متفاوتی را اجرا کند.
کودکان بزرگتر
اسباببازیهای الکترونیکی در این سن برای کودکتان بهتر است و به آنها در آموزش زبان و مهارت خواندن و نوشتن کمک میکند. اسباببازیهای آموزشی کودکان در این سن باید در ساختن واژگان، خواندن و املای کلمات به آنها کمک کند.
سعی کنید اسباببازیهای آموزشیای که انتخاب میکنید، کودکتان را ترغیب به شرکت در بازی کند. نه اینکه فقط او را وادار به نوشتن کند، چون این کار او را به سرعت خسته خواهد کرد.
بازیهایی که کودکتان را تشویق به فکر کردن دربارهی محیط اطراف خود کند و یا کلمات جدید به او یاد دهد، باعث افزایش مهارتهای زبانی او میشود. اسباببازیهای آموزشی برای یادگیری زبان، اگر کودکتان تمرکزش را روی صحبت کردن با شما و گوش دادن بگذارد، باعث میشود سوالهای زیادی از شما بپرسد و با جوابهای شما، کمکم علاقمندتر شود، چون هرچقدر مهارت ارتباطی او تقویت شود، مهارت زبانی و شنیداریاش هم بهتر خواهد شد.
منبع: www.toysadvice.co.uk
مترجم: میترا امجدی
دانشآموختهی حقوق و همچنین ریاضیات کاربردی
وکیل دادگستری هستم، اما دغدغهام تئاتر است. کارم را با بازیگری تئاتر آغاز کردهام، اما تجربهی کارگردانی نیز دارم. در سالهای اخیر در حوزهی تئاتر کودک و نیز صنعت اسباببازی هم با گروهی از دوستانم فعالیت میکنم که طراحی اپلیکیشنی ویژهی تئاتر کودک و نوجوان، و نیز پایگاههایی برای معرفی جهان اسباببازی به عموم والدین، از آن جمله بوده است.
سی و سه سال دارم و هماینک دبیر تحریریهی پایگاه خبری اسباببازیها و دبیر محتوایی اپلیکیشن “نماشک” هستم که بهزودی رونمایی خواهد شد.