۸ روش برای کم کردن و ساماندهی اسباببازیها
اگر مکان زندگیتان کوچک است و یا جایی که زندگی روزمره خود را سپری میکنید با مکان بازی و اسباببازیهای بچهها یکی است، قطعا به مرور زمان از بههم ریختگی اسباببازیها، خسته و عصبی خواهید شد.
ما در اینجا ۸ راهکار به شما پیشنهاد میدهیم:
۱-توجه کنید که کودکتان با چه چیزهایی بازی میکند.
کودکتان با کدام اسباببازیهایش بیشتر وقت میگذراند؟ مثلا بعضی پسربچهها با ماشین و تفنگ اسباببازی بیشتر بازی میکنند، یا دختربچهها با عروسکهایشان. برای اینکه کودکتان را تحریک نکنید، سعی کنید ابتدا با اسباببازیهای مورد علاقهاش کاری نداشته باشید. اول آن اسباببازیهایی که کاربرد کمتری دارند را جمع کنید. اگر اسباببازیهای محبوباش را از او دور نکنید، او معمولا متوجه جمعآوری بقیه اسباببازیها نخواهد شد.
۲- اسباببازیهایی که متناسب با سن کودکتان نیست را جمعآوری کنید.
اسباببازیهایی که دیگر مناسب سن کودکتان نیست را جمعآوری کنید، برای اینکه جایی در خانه به آنها اختصاص ندهید، سعی کنید آن اسباببازیها را به دیگران هدیه دهید.
۳- تکههای پلاستیکی کوچکی که از اسباببازی جدا شده را دور بیاندازید.
این تکههای کوچک حتی ممکن است حین راه رفتن در خانه به شما و کودکتان آسیب بزند.
۴- اسباببازی جدید نخرید.
برای مناسبتهای مختلف، اسباببازی نخرید. شما میتوانید از دیگران هم درخواست کنید که اسباببازی به عنوان هدیه برای کودکتان نخرند.
۵- در مورد اهدای اسباببازی با کودکتان حرف بزنید. اسباببازی هدیه بدهید.
هدیه دادن به کودکان نیازمند بهترین راه برای خلوت کردن دوروبرتان از اسباببازیهای اضافیست. این کار همچنین به سن کودکتان هم بستگی دارد. بچههای بزرگتر معنای هدیه دادن را بهتر و راحتتر درک میکنند.
۶- یک مکان مشخص را در خانه برای بازی در نظر بگیرد.
اگر خانهتان کوچک است و اتاقی جداگانه برای کودکتان و یا بازی کردن او ندارید، میتوانید گوشهای از خانه را برای بازی کردن به او اختصاص دهید. البته این به این معنی نیست که کودکتان اسباببازیهایش را به جای دیگری نخواهد برد، اما در پایان روز از او بخواهید همهی اسباببازیهایش را در همان مکان بگذارد.
۷- اسباببازیها را به چند قسمت تقسیم کنید و از آنها به صورت چرخشی استفاده کنید.
اغلب اوقات، به هم ریختگی بهخاطر نداشتن فضای کافی برای ذخیرهسازی اسباببازیهاست. اما شما میتوانید با کمی نبوغ و ایده، چند جای مناسب برای آنها پیدا کنید.
۸- به آرامی با پدربزرگ و مادربزرگها (و دیگر اعضای فامیل) دربارهی انتخاب هدایا صحبت کنید. (اینکه اسباببازی نخرند)
پدربزرگ و مادربزرگها معمولا از خرید اسباببازی برای نوههایشان لذت میبرند، اما باید آنها را قانع کنید که شما جای کافی برای نگهداری از آنها ندارید.
میتوانید از آنها بخواهید اسباببازیهایی که میخرند را در خانهی خود نگهداری کنند تا هروقت کودکتان به خانهی آنها میرود از آن اسباببازیها استفاده کند. یا اینکه به جای خرید اسباببازی، به کودکتان بلیط رفتن به تئاتر، شهربازی، سینما هدیه دهند.
این روزها کودکان در اسباببازیهای زیاد غرق شدهاند. شما با این راهکارها هم میتوانید از بهم ریختگی خانهتان و هم از آشفتگی روحی کودک خود به دلیل زیاد بودن اسباببازیها جلوگیری کنید.
منبع:https://littlehouselovelyhome.com/
مترجم: میترا امجدی
دانشآموختهی حقوق و همچنین ریاضیات کاربردی
وکیل دادگستری هستم، اما دغدغهام تئاتر است. کارم را با بازیگری تئاتر آغاز کردهام، اما تجربهی کارگردانی نیز دارم. در سالهای اخیر در حوزهی تئاتر کودک و نیز صنعت اسباببازی هم با گروهی از دوستانم فعالیت میکنم که طراحی اپلیکیشنی ویژهی تئاتر کودک و نوجوان، و نیز پایگاههایی برای معرفی جهان اسباببازی به عموم والدین، از آن جمله بوده است.
سی و سه سال دارم و هماینک دبیر تحریریهی پایگاه خبری اسباببازیها و دبیر محتوایی اپلیکیشن “نماشک” هستم که بهزودی رونمایی خواهد شد.