نکاتی درباره‌ی ایمنی اسباب‌بازی

اسباب‌بازی‌ها گنجینه‌های کودکی هستند اما اگر دقت نکنید، اسباب‌بازی‌ها نیز می‌توانند خطرت زیادی داشته باشند.
طبق آمار کمیسیون ایمنی کالاهای مصرفی ایالت متحده (CPSC)، صدمات مربوط به اسباب‌بازی، بیش از ۲۵۰هزار کودک در سال ۲۰۱۳، در بخش اورژانس بیمارستان‌ها بوده است که از این آمار، یک‌سوم آن‌ها کودکان پایین‌تر از پنج سال بوده‌اند.
‌برای ایمن نگاه داشتن کودک خود، باید هنگام انتخاب اسباب‌بازی برای کودک‌تان از یک‌سری دستورالعمل پیروی کنید:
اسباب‌بازی متناسب با سن کودک‌تان را انتخاب کنید. بیشتر اسباب‌بازی‌ها معمولا با درج سن متناسب با آن اسباب‌بازی برچسب‌گذاری شده‌اند که می‌تواند نقطه‌ی شروع خوبی برای انتخاب شما باشد. در انتخاب اسباب‌بازی‌های متناسب با سن کودک‌تان، در مورد بلوغ و توانایی‌های کودک‌تان واقع‌بین باشید. به‌عنوان مثال، اسباب‌بازی‌هایی با پرتابه برای کودکان کوچک‌تر از چهارسال مناسب نیستند و حتی بعضی از کودکان شش ساله نیز به اندازه کافی عاقل، بالغ و قوی برای این‌که بتوانند آن‌ها را کنترل کنند، نیستند. به‌همین ترتیب، اگر کودک سه ساله‌ی شما همه چیز را به دهان می‌برد، باید کمی بیشتر صبر کنید تا بتوانید اسباب‌بازی با قطعات کوچک را برای او تهیه کنید.
اسباب‌بازی‌هایی که خوب ساخته شده‌اند را انتخاب کنید. اسباب‌بازی‌هایی که استفاده شده‌اند و یا اسباب‌بازی‌هایی که ایمنی مربوط به اسباب‌بازی در آن‌ها رعایت نشده است، پوسیده یا فرسوده هستند، می‌توانند به معنای واقعی کلمه خطرناک باشند.
تمام اسباب‌بازی‌هایی- جدید یا استفاده شده- که  در آن‌ها از باتری استفاده می‌شود، تکه‌های جداشونده (مثل نخ، ریسمان، روبان، چشم و مهره) و قطعات پلاستیکی که به‌راحتی داخل دهان جا می‌شوند و یا جدا می شوند، را بررسی کنید.
مطمئن شوید که در بدن عروسک‌های پرشدنی منافذی برای رسوخ وجود ندارد و درزهای آن‌ها به خوبی دوخته شده باشند. سایر قسمت‌های اسباب‌بازی را بررسی کنید که به‌طور ایمن به هم وصل شده باشد و در آن‌ها لبه‌های تیز وجود نداشته باشد.
در مورد اسباب‌بازی‌های قدیمی‌ترهوشیار باشید. به‌عنوان مثال، یک مدل قدیمی از یک اسباب‌بازی آشپزخانه‌ی محبوب کودک‌تان ممکن است دارای یک سیم و یا بندی باشد که برای کودک کشنده‌ست، در حالی‌که آخرین مدل از همین اسباب‌بازی آشپزخانه ممکن است آن سیم یا بند را نداشته و ایمن‌تر باشد.
تا زمانی که کودک‌تان سه ساله شود، قسمت‌های جداشونده‌ی اسباب‌بازی و یا خود اسباب‌بازی باید بزرگ‌تر از دهان او باشد تا از احتمال خفه شدن کودک‌تان جلوگیری کند. برای این‌که بفهمید آیا یک اسباب‌بازی خطر خفگی دارد یا نه، سعی کنید آن را با رول کاغذ توالت متناسب کرده و اندازه‌گیری کنید. اگر اسباب‌بازی مورد نظر درون استوانه‌ی رول کاغذ توالت قرار گیرد، آن اسباب‌بازی برای کودک‌تان خطرناک است.
مطمئن شوید که کودک‌تان از نظر جسمی و فیزیکی آماده است. معمولا والدین یک دوچرخه را با اندازه‌ای بزرگ‌تر از جثه‌ی کودک خود، برای او تهیه می‌کنند تا بتواند در سال‌های بعد هم از آن استفاده کند. اگر کودک مهارت بدنی کافی برای کنترل دوچرخه‌ی بزرگ‌تر نداشته باشد، می‌تواند منجر به آسیب جدی برای او گردد.
بادکنک‌ها می‌توانند برای یک مهمانی، دیزاینی شاد و سرگرم‌کننده باشند، اما برای کودکان خطر خفگی دارند. زمانی‌که کودک بادکنک را باد می‌کند (دمیدن در بادکنک) و یا هوای درون بادکنک را درون ریه‌ها جای می‌دهد، و یا تکه‌هایی از آن را در دهان خود می‌گذارد (هنگام مکیدن یا جویدن بادکنک)، می‌تواند مهر و مومی محکم در مجاری هوایی کودک تشکیل دهد و تنفس برای او غیرممکن شود.
اسباب‌بازی‌های سنگین را انتخاب نکنید. زیرا اگر روی کودک‌تان بیفتد، ممکن است به او آسیب بزند. اسباب‌بازی‌ها را با رشته یا بند به هم وصل نکنید زیرا ممکن است بندها دور گردن کودک خردسال شما بپیچد و باعث خفه شدن او گردد. زمانی‌که کودک‌تان چهاردست‌وپا راه می‌رود، گهواره‌ی کودک را از او دور کنید.
از خرید اسباب‌بازی‌های با آهن‌رباهای کوچک خودداری کنید. آهن‌ربا خطری پنهان در خانه است. آهن‌رباهای کوچک اغلب در اسباب‌بازی‌ها استفاده می‌شوند و ممکن است از اسباب‌بازی جدا شوند و توسط کودک بلیعده شود. دو یا چند آهن‌ربای بلعیده شده (یا آهن‌ربا و یک ماده‌ی فلزی) از طریق دیواره‌های روده، پیچاندن و چسباندن روده‌ به هم، و ایجاد سوراخ، انسداد ، عفونت یا بدتر از آن در صورت عدم کشف آهن‌ربا در روده و درمان سریع، بسیار خطرناک است.  به‌خصوص در مورد آهن‌رباهای پرقدرت مراقب باشید. این آهن‌رباها جان هزاران کودک بی‌گناه را گرفته‌اند. فروش اسباب‌بازی‌های با آهن‌رباهای کوچک ممنوع است. ضمن این‌که توصیه شده است: اسباب‌بازی‌های با آهن‌رباهای کوچک را از کودکان زیر چهارده سال دور نگاه دارید.
مراقب سموم پنهان در اسباب‌بازی‌ها باشید. حتی اگر با اسباب‌بازی‌ای مواجه شدید که به‌نظر بی‌خطر می‌آمد، ابتدا مطمئن شوید آن را با مواد شیمیایی مضر نساخته باشند. از موادی چون فتالات و یا پلاستیک‌ساز برای ساخت پلاستیکی انعطاف‌پذیر و بادوام‌تر استفاده می‌شود و این مواد شیمیایی در بسیاری از اسباب بازی‌ها یافت می شود. کادیوم، سرب، جیوه و آرسنیک از دیگر مواد به‌کار برده در ساخت پلاستیک‌ها هستند. این مواد شیمیایی در بیشتر اسباب‌بازی‌ها از جمله درعروسک‌ها و زیورآلات کودکانه و حیوانات پرشده استفاده می‌شود.
اسباب‌بازی‌های دارای باتری را دور از دسترس کودکان نگاه دارید. باتری‌های کوچک و گرد، در کارت‌های تبریک موسیقی، اسباب‌بازی‌ها، کنترل‌های بی‌سیم و از راه دور یافت می‌شوند و برای کودکان بسیار خطرناک هستند. اگر کودک‌تان باتری کوچک را ببلعد، در کمتر از دو ساعت می‌تواند باعث سوختگی شیمیایی بسیار خطرناک برای کودک شود.
اسباب‌بازی‌ها را در جای امن بگذارید. فوت کودکانی که بر اثر سقوط اسباب‌بازی با قفسه‌ی سینه، سر و یا گردن‌شان برخورد داشته است، زیاد گزارش شده است. هم‌چنین ممکن است کودکان هنگام چهاردست‌وپا رفتن مابین اسباب‌بازی‌ها به دام بیفتند. پیشنهاد می‌شود که از یک کمد با کشو یا از سطل‌های کشویی استفاده کنید و به‌هیچ وجه اسباب‌بازی‌ها را در سبدی با درب سبک نگذارید. هم‌چنین می‌توانید از قفسه‌ای که در دارد برای اسباب‌بازی‌ها استفاده کنید که البته مانعی برای بسته شدن ناگهانی درب آن داشته باشد.

نویسنده: نانسی مونتگومری

مترجم: میترا امجدی

محصولات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *